Tulajdonképpen egyáltalán nincs köztük különbség, egyazon anyagot jelenti mind a négy megnevezés. Vagyis növényekből kivont cukoralkoholt, ami egy régóta ismert természetes édesítőszer, mely származhat nyírfából, kukoricacsutkából és – szárból, de megtalálható a szalmában és a mandula héjában is. A nyírfacukor felszívódása egyenletes és lassú, nem emeli meg váratlanul a vércukorszintet, ráadásul lebontásához nincs szükség inzulinra. Ezért a nyírfacukrot cukorbetegek is használhatják. Glikémiás indexe csupán 7-es, vagyis nagyon lassan szívódik fel, tehát a modern étrendek követői és a diétázók is fogyaszthatják. 100 grammnyi nyírfacukor csak 240 kalóriát tartalmaz, ez 40%-kal kevesebb, mint a cukoré, valamint a cukor szénhidráttartalmának csak 75%-a a xylitol szénhidráttartalma. Hátránya azonban, hogy nagymértékű fogyasztása hasmenést, haspuffadást okozhat az érzékenyebbeknél.
Please fill in the below form with your query and we will get back to you.
Reviews of NYÍRFACUKOR - MI A NYÍRFACUKOR? Budapest