Fűszerek, Élelmiszerek, Tea, Édesség

Description:

A fekete tea jobban oxidálódik, mint a oolong, a sárga, a fehér és a zöld tea. A leg erősseb íz a fekete teának van. Tudta, hogy az öt fajta teafű a Camellia sinensis cserje leveleiből vannak. A faj két fő változatát használják - a kis levelű kínai fajtanövényt (C. sinensis var. Sinensis), amelyet a legtöbb más teafajtához használnak, és a nagylevelű asszír növényt (C. sinensis var. Assamica), amely hagyományosan főleg fekete teához használták, bár az utóbbi években néhány zöld és fehér teát gyártottak. Kínában, ahol fekete teát fejlesztettek ki, az italt vörös teának hívják, az oxidált levelek színe miatt, ha megfelelően feldolgozzák őket. Míg a zöld tea általában egy éven belül elveszíti ízét, a fekete tea több évig megőrzi ízét. Négy osztályra osztályozzak a tea levelet, a fekete teát általában a minőség négy skálájának egyikén osztályozzák. A teljes levelű teák a legjobb minőségűek, a legjobb egész levelű teák besorolása "narancs pekoe". Az egész levelű teák után a pikkely letört levelekké, fanningekká, majd porokká válik. A teljes levelű teákat széles körben a legértékesebbnek tartják, különösen, ha levélhegyeket tartalmaznak. A törött leveleket általában közepes minőségű laza teákként értékesítik. Kisebb törött fajták is szerepelhetnek a teazsákokban. Általában kisebb tearészecskék, amelyek nagyobb teafajták gyártásakor maradnak, de esetenként kifejezetten zacskós teákban történő felhasználásra gyártják őket. A por a legfinomabb tearészecske, amely a fenti fajták előállítása után maradt, és gyakran használják a nagyon gyors és kemény főzésű teazsákokhoz.

Ask Query To Business Owner...

Please fill in the below form with your query and we will get back to you.

CAPTCHA Image

Reviews of Fűszerek, Élelmiszerek, Tea, Édesség

Uh oh! We couldn't find any review for this listing.
Uh oh! You must log in to submit a review. Click Here to login.
CAPTCHA Image